Pentru a te ajuta în comandarea perdelei sau draperiei perfecte pentru tine îți recomandăm sa parcurgi următorii pași:

Pasul I:

Măsoară lungimea sistemului de prindere (sina, galerie, etc)!

Pasul II

Măsoară înălțimea sau căderea draperiei sau perdelei în felul următor: cu un metru rigid se măsoară din carlig pana unde dorim sa cadă perdeaua sau draperia (ex: până la calorifer, jumătatea plintei, sau chiar sa stea pe podea, etc.)

Măsurătoarea ar trebui realizată in 3 puncte (laterale plus mijloc) și se ține cont de măsurătoarea cea mai mică.

!!! Atenție la șinele și galeriile duble! Sunt modele unde există diferențe de înălțime între bara din spate (cea de perdea) și bara din față ( cea de draperie). Se recomandă masurarea atentă a înălțimii pentru fiecare bară.

Dacă măsurătoarea se face din tavan, scade 3 cm din totalul dimensiunii.

Exemplu: dacă din tavan până la jumătatea plintei înălțimea măsoară 2,70 cm, înălțimea necesară va fi de 2,67 cm, adică din cârlig până la jumătatea plintei.

Pasul III

Alege materialul dorit.

Perdeaua se confecționează de regulă dintr-o singură bucată (ține cont dacă pe mijloc ai ușă de acces spre ex. spre baloc.  În acest caz îți recomandăm 2 bucăți).

La perdelele uni, fără model, lungimea materialului (de câți metri liniari ai nevoie) se recomandă să fie de 2,5 ori lungimea șinei sau mai mult în funcție de cât de bogată dorești să fie.

La perdele cu imprimeu sau în cazul celor brodate, lungimea materialului se recomandă ca sa fie de 2 ori lungimea șinei.

Draperia se confecționează de regulă din 2 bucăți. În funcție de cât de bogată dorești să fie,  se recomandă ca lungimea materialului sa fie de 1,5 sau chiar de 2 ori lungimea șinei.

Exemplu: Dacă șina ta măsoară 2 metri, ai nevoie de 5 metri perdea model uni sau 4 metru perdea imprimată. Draperia ar trebui să măsoare cel putin 3 metri. Acești 3 metri fiind împărțiți in 2 bucăți.

Meniu
Inchide
Cos
Inchide
Inapoi
Contul meu
Inchide